Sinna Fugler på telefonen – Angry Birds

De fleste som har en iPhone, iPad eller en annen iDevice kan ikke ha unngått å få med seg spillet Angry Birds, et av de mest vanedannende og superpopulære spillene i AppStore om dagen. Selv ble jeg tipset av en kamerat i våres, og det tok én dag å bli hekta og spille meg gjennom brett etter brett. Spillet går ut på – i korte trekk – at du skal skyte (med sprettert) en flokk sinna fugler på forskjellige strukturer av glass, tre og stein der en gjeng med grønne og svært oppesen griser gjemmer seg. Poenget er å knuse strukturene og “poppe” grisene. Helt unødvendig, dumt og veldig, veldig morsomt og vanedannende.

Som en ekstra feature for blodfansen, har utviklerne lagt inn ekstra brett som man kun får frem om man finner “golden eggs” i spillet – enten ved å finne gjemte engg eller ved å få tre stjerner (høy score) på alle brettene. Dette gjør jo at man må spille enda mer, og bidrar nok til den avhengigheten som mange (som meg) opplever. MÅ jo finne de eggene!

Pass opp for sinna fugler

Med jevne mellomrom kommer finske Rovio med oppdateringer av app’en – med flere brett og av og til med helt nye fugler – noe som gjør fansen helt ville! I forbindelse med Halloween kom det til og med en egen Halloweeen-editon der du skal knuse gresskar fulle av flaggermus. Lydsporet er i tillegg oppdatert med “skummel” musikk…. Herlig! Selvsagt måtte jeg bla opp 11 kroner for å kjøpe denne versjonen til iPad’en. Spillet raste rett inn på 3.plassen på listen over topp betalte apps på norske App Store – et stykke under standardutgven som fremdeles regjerer på toppen av den norske listen!

Angry Birds har blitt et fenomen. Wired Magazine hadde for litt siden en lang artikkel om The Physics of Angry Birds der fysikkprofessoren Rhett Allain forklarer om hvordan fysikken fungerer. Artikkelen i seg selv er morsom selv om man – som meg – ikke skjønner fysikken….

Det blir interessant å se hvordan Angry Birds kan holde fansen i ånde – nå finnes spillet som Android-app, til Blackberry og til Nokia smart-phones – og det dukker opp konkurrerende spill bygget mer eller mindre over samme lest. Gøy – men nå må jeg stikke – jeg har fremdeles noen uåpnede brett på Halloween-edition på iPad’en!

This entry was posted in iPhone and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sinna Fugler på telefonen – Angry Birds

 1. sands says:

  Nice review (I think if I understood Norwegian) Really addictive game and a great way to pass the time on travels.

 2. Pingback: Airport Madness for iPhone & iPad (CK tester apps) - Scanair.no // CK's flyblogg

 3. Andreas says:

  Hmmmmmm … ikke bra …

  http://www.idg.no/macworld/nyheter/article189529.ece

  ”Angry Birds sender data

  Blant de mest kjente applikasjonene som er blitt beskyldt for å dele brukerdata med andre uten å spørre brukerne om lov, er iPhone-versjonene av Angry Birds, Pandora og Text Plus. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 3 = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>