Jumbo Hostel – Stockholms morsomste overnattingssted?

  

Jumbo Hostel - overnatting i en gammel Boeing 747

Når man kjører fra Arlanda mot Stockholm, passerer man en gammel Boeing 747-200 parkert til venstre for E4 på vei mot Stockholm. Detter er Jumbo Hostel, et vandrehjem bygget i et tidligere passasjerfly. Maskinen sto parkert på Arlanda i flere år etter konkursen i det svenske charterselskapet TransJet Airways i 2002, før den ble kjøpt av Oscar Diös i 2007. I august 2008 ble maskinen flyttet fra Arlandas “corrosion corner” til dagens plassering og bygget om til vandrerhjem. I desember 2008 åpnet Jumbo Hostel bookingen, og 15. januar 2009 åpnet 747′en dørene for gjester. Jumbo Hostel har 25 rom og 85 sengeplasser.

Etter å ha passert Jumbo Hostel med Flygbussen i nesten ett år, fikk jeg endelig en mulighet til å bo “ombord”. Ettersom jeg aldri har bodd på vandrerhjem før, var jeg litt skeptisk, men mine fordommer ble gjort til skamme. Jeg bestilte et Family Room på Jumbohostel.se til 650 svenske kroner – inkludert frokost og gratis WLAN. Man kan også bo på sovesal til 300-400 kroner. Familierommet var lite, men praktisk. Mitt rom – 739 (skrevet med Boeings font på døren) hadde en behagelig dobbeltseng, en enkelt køyeseng, et lite bord en liten flat-screen TV og ikke mindre enn fem kabinvinduer med utsikt til Arlandas cargo-ramp og E4 over den høyre vingen.

Ingen av rommene på Jumbo Hostel har eget bad, men det finnes seks bad med toalett (som minner veldig om toaletter på flygende fly) i den bakre delen av kabinen og to bad for bevegelseshemmede foran i kabinen. Dette var et av ankepunktene mine da jeg bestilte rom, men badene var velholdte og rene og det var aldri i løpet av mitt opphold noen kø.

Loungen foran i flyet, der frokosten ble servert

Frokosten ble servert  – på brett selvsagt! – i den fremre delen av kabinen. Her er det et stort lyst rom med oransje stoler, små bord, bilder av flyet fra dets aktive tid og stort-skjerm TV. I resepsjonen selges snacks og drikke, samt Jumbo Hostel-souvenirer og annet småtteri.

Jumbo Hostel kan helt klart anbefales. Rommene er behagelige og rene, staben er hyggelig og imøtekommende, badene er rene og praktiske, frokosten er god, det er gratis internett ombord og det er kort vei til flyplassen. Man kan enten gå fra terminalene, noe som tar ca 15 minutter, eller man kan ta shuttlebussen fra terminalen til LFV Parkering Alfa, som stopper en vingelengde fra inngangen. Prisen er vanskelig å slå – og opplevelsen er helt uslåelig. Radisson Blu-hotellet rett over veien har kanskje eget bad og større senger, men kan i sjel ikke nå opp til Jumbo Hostel. Om det passer seg slik, bor jeg gjerne på Jumbo Hostel en annen gang.

This entry was posted in Flyfreak and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>