Airport Madness for iPhone & iPad (CK tester apps)

Det er på tide å teste en ny iPhone/iPad app, og siden et par die-hard flyfreaks reagerte på at jeg testet Angry Birds sist gang, har jeg denne gangen en app som passer bedre til oss flyfreaks enn Angry Birds, nemlig Airport Madness Challenge for iPhone og iPad. Dette er også et ganske avhengighetsskapende spill, som også fungerer fint til å fylle for eksempel kjedelig ventetid på togstasjoner (eller mens kona ser Skal vi Danse).

Poenget med spillet er at du skal styre en flyplass, med fly som skal ta av og lande, helst uten å treffe hverandre. Du kan ikke (som i Flight Control) styre rekkefølgen på flyene som skal lande – eller hvilken rullebane de skal ha ), du kan bare velge om de skal sakne farten litt, eller gjøre en go-around – som koster deg $2000 i tapte inntekter. Men, det koster også tapte inntekter om du lar flyene vente på å få ta av eller taxe fra gate, og har du 5-6 fly som står og venter renner pengene for ut av kassen.

Poengene er i $, og du tjener $$$ hver gang et fly letter fra flyplassen din, eller har landet og taxet inn til gate.  Må flyene stå for lenge, for eksempel  for å vente på å krysse en aktiv rullebane, renner pengene ut igjen.

For å gjøre det ekstra vanskelig i perioder, så følger spillet et “døgn”. Etter en stund blir det skumring, og så blir det helt mørkt og du må styre spillet etter banelys og flyenes landingslys. Det er fort gjort å miste oversikten, særlig om det skyer over også. Mister du oversikten skjer det gjerne en ulykke – og har du en kræsj, er det “game over”. Som en anonym amerikansk flygeleder sa det en gang: “You land a million planes …. then you have one little midair … and you’ll never hear the end of it.”

En av seks flyplasser du kan velge

Du kan velge mellom seks flyplasser, med forskjellig vanskelighetsgrad. En ekstra morsom feature med Airport Madness Challenge er nettopp challenge-biten. Har du en venn som også har spillet på sin iPhone eller iPad, kan dere spille mot hverandre over Bluetooth.

Lydsporet – om du orker å ha det på – gir deg både musikk og herlige flylyder – take-off, landing og en ganske fæl lyd om du kræsjer….

Spillet finnes også som en gratis online-versjon (noe sier meg at det var her det dukket opp først), men både grafikken og spillopplevelsen er ekstremt mye bedre på en av touch-devicene. Airport Madness Challenge er ikke av de billigste app’ene med en pris på 29 kroner, men har du (som meg) både en iPhone og en iPad betaler du bare én gang og kan ha spillet på begge deviser. På grunn av størrelsen på iPad, er spillopplevelsen bedre på den større skjermen ettersom du får bedre oversikt. Uansett device, Airport Madness Challenge er et morsomt og en smule avhengighetsskapende spill som anbefales

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in Flyfreak, iPhone and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 × = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>