iPad Camera Connector – en genial liten sak!

Alle som har en Apple iPad har lagt merke til hvor fantastisk den er til å vise bilder på. Med iPad’en har iallefall våre digitale bilder blitt sett mye mer enn tidligere. Den er mye enklere å ta med seg i sofaen og kikke på bilder med barna aller oldemor, den er raskere (iallefall mye raskere enn min laptop) og skjermen er så krystallklar at selv de bildene som så litt uggne ut på laptopen, faktisk ser lekre ut på iPad’ens store og klare berøringsskjerm (jeg liker ikke å si sylskarp og berøringsskjerm i samme setning.. au!).

Det eneste som har vært litt kjedelig er at bildene alltid har måttet gå via en PC for å komme på iPad’en. Nå har Apple lenge hatt tilgjengelig sitt iPad Camera Connector Kit i USA, men først nå har det dukket opp i Norge. I går plukket jeg med meg et sett fra Expert i Asker til 379,- og det var en av årets beste utstyrsinvesteringer (etter iPad’en selv).

I pakken følger det med to små connectors – en der du kan sette minnekortet (SD-kort) rett inn og en der du kobler kameraet direkte sammen med iPad’en via kameraets USB-kabel. Som med alt annet jeg hittil har hatt gleden av å kjøpe fra Apple, så funker det! Det er bare å koble kameraet via USB-connectoren til iPad’en og så dukker alle bildene opp i galleriet, og du kan velge hvilke bilder du vil overføre. I ettertid kan du også endre litt på bildene, f.eks. om de er i liggende format og du vil ha det stående. Selvsagt kan du også sende bildene å mail til andre eller bruke dem som bakgrunnsbilde etc.

Selvsagt kan man spørre seg hvorfor Apple må gjøre det så vanskelig, og måtte ha egne connectors til sine iDevices – hva er galt med en USB-port, liksom? Men, når det er sånn det er så er Apple iPad Camera Connection kit en veldig god investering (og kjøper du den på apple.no i stedet for på Expert som meg så sparer du noen kroner også…)

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in iPad and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>