Ta En Flytur på telefonen (CK tester apps)

Klikk på ikonet for å laste ned appen

SAS-pilot Roar Flem Rinvik, med mer enn 25 års erfaring bak spakene har laget en enkel iPhone app som viser hvordan fly fungerer. Appen er laget både for de som er interessert i fly og flygning, men også med tanke på de som er litt redde for å fly. På en enkel måte forklarer appen hva som skjer i de ulike delene av en flytur, og hvordan de ulike delene og prosessene fungerer.

Roar Flem Rinvik skriver med overbevisning og en en veldig god tone, som burde kunne opplære og berolige passasjerer som er litt redde, eller bare undrende til alt det “mystiske” som foregår ombord. Appen er smart bygd opp, og følger en flytur fra “Før take-off” til “Landing” pluss et lite kapittel for de som er redde for å fly. Teksten er fint illustrert med klare bilder (som vel kunne vært litt større noen steder?) som godt illustrerer teksten.

Screen-shots fra En Flytur-appen

Om det er noe jeg skulle ønske meg mer i denne appen er det bruk av embedded video, og kanskje lagt flere av forklaringene av uttrykk og fenomener i appen i stedet for å henvise ut av appen og inn i Wikipedia. Brukere som er litt redde for å fly vil trolig bruke denne når de er ute og flyr, og da vil det jo være vanskelig å gå på nett i de fleste tilfeller. Som pilot har Roar naturlig nok fokus på hva som skjer i cockpit, men det er jo de færreste forunt å sitte der inne. En svakhet med appen er at den ikke navner noe av det som skjer i kabinen, som jo også man lurer på. Hvorfor slukkes kabinlysene under avgang og landing, hvorfor kan man ikke bruke mobiltelefon, hva betyr “arm slides” etc. Dette burde komme i versjon 2.

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in Apps, Flyfreak, iPhone, Luftfart and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 7 = fourteen

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>