Hallelujah! for en dag – SAS elsker Bergen!

Kurt Nilsen varmet kalde bergensere ved Fløibanen

Det burde være ganske tydelig for alle som bor i Bergen nå at SAS Bergen, og lørdag 19. februar slo SAS på stortromma og dro ut i gatene for å være der det skjer. I t-skjorter med ”Vær der når det skjer” på, stilte kolleger fra stasjon og salg opp frivillig – noen hadde til og med tatt med seg barna – sammen med dyktige folk fra eventselskapet Playroom, og delte ut skillingsboller, brosjyrer med spesialtilbud fra Bergen og ballonger. I en vestlandshovedstad som var badet i sol, inviterte SAS til ikke mindre enn fire mini-konserter med Bergens store sønn Kurt Nilsen i Bergen sentrum. Dagen startet ved inngangen til Fløibanen klokken 12, der Kurt Nilsen spilte 4-5 låter (tross formiddagskulden) for et lite, men veldig fornøyd publikum. Her fikk vi besøk av Bergensavisen som skrev en kort artikkel. Ved hjelp av Facebook og Twitter fikk vi fortalt folk i Bergen hvor de fire konsertene var. Vi testet nye ting, og med en mobiltelefon og gratistjenesten Bambuser fikk vi sendt live video direkte fra konsertene ut på Facebook, der flere hundre i løpet av dagen var innom og fikk være der det skjedde over nettet (blant annet fikk vi vite at kollegene på Flesland fulgte konserten på nettet). Etter den første konserten, gikk ferden gjennom byen til Bergens storstue, Torgalmenningen, der over 100 glade bergensere og tilreisende fikk oppleve en ny mini-konsert på 15-20 minutter. På Torgalmenningen utbrøt flere publikummere i spontan dans. Om det var på grunn av musikken fra scenen, eller kulden skal være usagt.

Konsert nr 3 ble nok en suksess, med stor stemning nede på Fisketorget (etter at staute stuere hadde båret scenen ned fra Torgalmenningen). På Fisketorget hadde vi endelig en scene badet i sol, og Kurt kunne kaste fingervantene han hadde spilt med så langt. Det var ”tjokt” (som bergenserne sier) med folk og vi gikk fort tomme for skillingsboller – uten at det la noen demper på stemningen.

Kurt på scenen, skillingsboller i magen og solen i ansiktet - good times med SAS i Bergen

Siste konsert ble avholdt på kjøpesenteret Xhibition kl 15, igjen til stor applaus og med mange glade publikummere som fikk reklamebrosjyrer og skillingsboller. Slitne etter en lang dag, men veldig fornøyde med at så mange hadde fått være der når det skjer, avrundet Kurt Nilsen og SAS-gjengen dagen i Bergen sentrum. Hallelujha for en dag!

Ved siden av konsertene, var SAS også til stede på kjøpesentrene Lagunen Storsenter og Åsane Storsenter gjennom hele dagen. Her var det fokus på barna, som fikk ballonger og ansiktsmaling og ble underholdt av Klovnen Knut. Både voksne og barn fikk bergenske skillingsboller fra Baker Brun og stemningen var ikke mindre god her.

Lørdag kveld fortsatte vi fokuset på ”vær der når det skjer” og før visningen av ”The King’s Speech” på Bergen kino ble en glad kinogjenger overrasket av en SAS-stuer i uniform som overrakte et gavebrev på en tur for to fra Bergen til en europeisk storby. Men først var det visning av hele den 90 sekunders lange reklamefilmen ”vær der når det skjer”.

Arrangementene var en fin avslutning på en uke der vi kan kunnet vise at SASBergen, med besøk hos en rekke bedrifter, deltagelse på næringslivsseminar med Robin Kamark og Rickard Gustafson, intimkonsert med Kurt Nilsen for Pandions og samarbeidspartnere, utdeling av skillingsboller og gode tilbud fra Bergen til Europa. Salget fra Bergen denne uken har vært market bedre enn normalt, og det er vårt håp at dette ikke bare er et blaff i forbindelse med det ekstra fokuset vi har hatt denne uken, men starten på en trend. Vi skal ”ta tilbake” Bergen!

Denne lørdagen satte SAS virkelig sitt preg på Bergen, og om SASBergen, så tror jeg jammen at Bergen SAS også. I uken som kommer fortsetter vi fokuset på Bergen, blant annet med små ting som servering av gratis bergensk fiskesuppe til alle passasjerer i ”vår” gate på Flesland, gate 29.

Se flere bilder

This entry was posted in Luftfart, SAS, Sosiale medier and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>