Arlandas ubrukelige iPhone app (CK tester apps)

Som rimelig frekvent reisende til og fra Stockholm-Arlanda (sånn 1-2 ganger i uken) var jeg ganske glad da jeg oppdaget at Swedavia (tilsvarende Avinor) hadde laget en iPhone app (nå også tilgjengelig for Android) for Arlanda. Etter å ha testet Kastrups ganske gode app, hadde jeg håp om at Arlanda-appen skulle gjøre det litt enklere – og kanskje litt morsommere – å fly fra Arlanda. En god app skal gi deg noe mer, eller gjøre infomasjon lettere tilgjengelig i telefonen enn ellers.  Dessverre skuffer Arlandas app på alle felter, og fremstår dessverre som helt ubrukelig.

Det viktigste for en flyplass-app er god informasjon om ankomster og avganger. I utgangspunktet leverer appen her, oppdatert informasjon om alle flighter finnes fordelt på utland og innland, man kan søke på flightnummer, destinasjon og flyselskap. Men, når man så finner sin flight og finner avgangstid, så mangler én viktig informasjon – hvilken gate går flyet mitt fra? Denne informasjonen finnes ikke, og da er man tilbake til skjermene (eller SAS’ flight-info på sms som leverer nettop dét).

Skjermdumper fra Arlanda-appen, med fra venstre ankomts/avgangs-info, Dagens resa og kart over terminalen

Appen har noe de kaller “Dagens resa” som er et tilbud på en reise fra et av flyselskapene på Arlanda. Hvorfor dette er med i appen har jeg vanskelig for å forstå, da det ikke er mulig å kjøpe eller få mere informasjon om tilbudet, det er ganske enkelt et dødt banner med pris og en oppfordring til å besøke tilbyderens hjemmeside (ingen link..). Da er tilbudene fra butikkene på Arlanda mer relevante, selv om disse er de samme som er tilgjengelig ellers for alle passasjerer på Arlanda. Det er ingen spesialtilbud for de som har tatt bryte med å laste ned og bruke appen.

Den tredje delen av appen er “Information” som inneholder webkameraer, siste nytt fra Arlanda og kart over flyplassen. Webkameraene er helt ok, litt dårlig opløsning, men helt ok. Nyheter fra Arlanda er de samme som ligger på arlanda.se, og inneholder i og for seg interessant informasjon. Der utviklerne har feilet er i at det ikke finnes noen link ut av nyhetene. Alle nyhetene avsluttes med en oppfordring om “Läs mer på www.arlanda.se”, men det er dessverre ikke mulig å klikke på en link og åpne Arlandas rimelig gode webside i telefonen. Allikevel er kartene det værtste. Kartene som er lagt ut i appen er altfor små, man må zoome inn med fingrene (heldigvis fungerer det) for å få noe ut av dem, og selv da mangler det mye for at de skal kunne brukes til noe. Oversiktskartene har ingen forklaringer av symboler eller numreringen av for eksempel butikker og lounger. Således er det helt umulig å finne ut hvor loungene, passkontroll eller politiet holder til. Hva er vitsen med kartene bortset fra å kunne vise hvor gater og toaletter ligger? Her ligger det mye Swedavias utviklere kan gjøre for å forbedre appen. I det hele tatt mangler det veldig mye under “Information”. Som passasjer skulle jeg gjerne vite mer om hvor loungene er, om det er wi-fi på Arlanda og hva det eventuelt koster, finnes det FastTrack, hvordan jeg best kommer meg til og fra flyplassen, hvor jeg finner leiebiler og ikke minst – som Kastrups app har – hvor lange er køene i security.

Totalinntrykket man sitter igjen med er at dette er et hastverksarbeid – Swedavia bare skulle ha en iPhone og Android app. Informasjonen den inneholder holder ikke mål, det er ingen ytterligere verdi eller annen informasjon å hente her som du ikke kan få ved å bruke websiden, og man har ikke benyttet seg av mulighetene som ligger i platformen med geolokalisering, personalisering etc. Selv ikke der Swedavia ber om feedback på tjenesten har man tenkt særlig langt. Det oppgis en mailadresse, som er lang og vanskelig å huske, den er ikke klikkbar og det er heller ikke mulig å markere og kopiere teksten. Det finnes i det hele ingen mulighet til å kontakte noen på Arlanda via appen.

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in Apps, Apps, iPhone, Luftfart and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>