Sosiale medier med høytflygende kolleger

Noen ganger i år har jeg blitt spurt om å komme til SAS Crew-base på Oslo Lufthavn og fortelle litt om sosiale medier generelt og hvordan vi jobber med sosiale medier i SAS. Våre høytflygende kolleger i kabinen samles på basen i OSL en gang i blant for litt faglig påfyll, og der har jeg fått lov til å komme og snakke om Facebook og Twitter og YouTube og alt det der og kanskje åpne noen øyne og få noen til å bli litt interessert i sosiale medier. De aller fleste bruker allerede Facebook – og i dag traff jeg til og med en som både brukte Twitter og blogget også!

For meg som jobber adminstrativt (bortsett fra da jeg fikk lov til å være cabin crew for en dag), så er det gøy å treffe mine høytflygende kolleger og dele kunnskap med dem, og høre hva de tenker og hva de hører fra våre passasjerer når det gjelder sosiale medier.

Jeg pleier å starte litt med å fortelle hvem jeg er – og vise bilde fra min dag som cabin crew (det er alltid suksess), og så snakker jeg om hva sosiale medier er, og hvorfor SAS er involvert og hvorfor vi må være aktive i sosiale medier. Så forteller jeg om hvordan vi jobber med sosiale medier i dag, og forteller litt om hvordan vi jobbet under askestansen i april i fjor, som på mange måter var selve ilddåpen for sosiale medier i “Bolaget”.

Det som alltid er suksess er å fortelle historien om David Carrol og den ødelagte gitaren hans, og vise YouTube-videoen “United Breaks Guitars” – som har blitt litt av et poster-case når det gjelder sosiale medier, særlig innen flybransjen. Videoen er morsom, og den har et klart poeng.

Disse Crew-dagene er veldig morsomme for meg – jeg får fortelle kolleger om hva jeg jobber med (og brenner for), og jeg får treffe mine høytflygende kolleger og høre hva de er opptatt av. Og, jeg er ganske sikker på at de fleste går hjem med en ny kunnskap om sosiale medier når vi er ferdig.

This entry was posted in SAS, Sosiale medier and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sosiale medier med høytflygende kolleger

  1. Pingback: Nå har jeg landet i Gambit | Scanair.no // CK's blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>