Aftenposten for iPad / CK tester apps

Så har den endelig kommet, Aftenposten iPad app. Det er tydelig at Aftenposten har jobbet lenge med denne, og i motsetning til for eksempel DN, så ha Aftenposten valgt å utnytte mediets mange muligheter og skapt en godt tilpasset app for å lese innhold fra Aftenposten. Det er tydelig at man har latt seg inspirere av både The Economist og Wired, og det er ikke dårlige inspirasjonskilder.

Aftenposten for iPad er noe midt i mellom Aftenposten på papir og aftenposten.no, og der Aftenpostens iPhone app egentlig ikke gir brukerne noe mer enn om man skulle lese mobilutgaven, så er iPad appen vel verdt å laste ned.

Utfordringen med en avisapp er å gjøre den aktuell nok i forhold til nettavisen. Aftenposten kommer med to daglige utgaver for iPad som kan lastes ned tidlig om morgenen, ca kl 5 og på ettermiddagen ca kl 16. Sånn sett perfekt for de av oss som ikke har 3G iPad, og som dermed kan laste ned morgenutgaven før vi drar hjemmefra om morgenen, og så laste inn kveldsutgaven før vi drar fra kontoret. Det at det aller meste av innholdet ligger lokalt på iPad’en, gjør at den kan leses på buss, tog og fly på samme måte som papiravisen.

Aftenposten har løst motargumentet om at den ikke er 100% oppdatert ved å ha en liten nyhetsticker på førstesiden, som henter oppdaterte nyheter fra aftenposten.no. Her snakker vi det beste av to verdener.

Navigasjonen i iPad-versjonen er enkel, og her ser man igjen inspirasjonen fra blant annet Wired. I tillegg til tekst, er det også utstrakt bruk av bilder, både i artiklene og en egen seksjon med bildegallerier, og ikke minst video.

Dog er det noen ting jeg savner. Blant annet finnes det ingen sosiale funksjoner, ingen deling, ingen mulighet til å skrive kommentar og heller ingen mulighet til å gå rett fra appen ut på nettet. Selv ikke der Aftenposten ber om tilbakemelding via mail er det mulig å klikke…

Jeg skulle også ønsket meg mere bilder når det først er mulighet til å ha flere bilder i hver artikkel. Videoene burde også vært i høyere oppløsning, når man først har en iPad vil man jo gjerne se video i fullskjerm, og da blir Aftenpostens videoer litt kornete.

Enn så lenge synes jeg nok at Aftenposten for iPad har en del mangler, men det lover godt. Jeg håper og tror at når Aftenposten går over til å betaling for Aftenposten på iPad, så kommer det mer innhold i iPad-versjonen. Om Aftenposten for iPad skal bli en erstatning for papiravisen, så må alt innhold – og gjerne mer enn det som finnes i papiravisen – med. Jeg har stor tro på at papiravisen som vi kjenner den vil forsvinne om noen få år, og gode nettbrettutgaver, som Aftenposten på iPad lover å kunne bli, vil være med på å drive den utviklingen. Jeg gleder meg til kommende oppdateringer.

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in Apps, iPad and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = twelve

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>