Sky-Tender – SodaStream i luften?

Sky-Tender trallen (foto: SkyMax)

 

I de fleste restauranter, i kantiner, på bensinstasjoner og også hjemme hos folk, kan man nå få drikke fra dispensere. Den gamle traveren SodaStream har kommet fram fra 80-tallsgjemselsen og flyttet inn på mange familers kjøkken (blant annet vårt). Men, i luften er det fremdeles brus på boks som gjelder. Brus på boks og te of kaffe fra kanner.

Tyske SkyMax lanserte imidertid det som kan bety slutten på boksene på Aircraft Interiors Expo messen i Hamburg tidligere i år. Deres Sky-Tender er en tralle – til forveksling lik de som kan ses ombord i et hvert fly i dag, lastet med drikkevarer på boks og flaske – som kan produsere inntil 30 forskjellige varme og kalde drikker som juice, kaffe, te, brus og ferdigblandede drinker fra konsentrat. Også øl og vin kan serveres fra dispenseren.  Trallen veier 45kg tom, med med syrup, kullsyre og vann veier den ikke mer enn 85kg. Konsentratet kommer i bag-in-box-lignende poser på 830ml som kan produsere hele 220 drinker.

Ikke bare er Sky-Tender smart - den er også veldig morsom! Bare se hvor gøy både besetningen og passasjerene har det (Foto: SkyMax)

Mye kan være sagt om det å få drikke i sin egen boks eller flaske, men Sky-Tender virker ikke dum i det hele tatt. Ikke bare eliminerer den mye søppel (tenk på alle de tomme boksene og flaskene), men sjansen er mindre (nesten null) for at man crewet skal gå tom for en vare, og flyselskapet trenger ikke fly rundt med en masse overflødig vekt. Dessuten lover produsenten at kullsyreholdige drikker smaker bedre på denne måten ettersom kullsyren tilsettes i luften og dermed er mer tilpasset det lavere lufttrykket på 33.000 fot.

This entry was posted in Flyfreak, Luftfart and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>