CPH Apartment – ny lounge på Kastrup

CPH Apartment - A lounge less ordinary

Har du litt tid å slå ihjel mens du venter på flyet ditt på Kastrup, men reiser med “feil” flyselskap, på “feil” billett eller mangler kortene som gir tilgang til en av loungene på Kastrup? Da har København Lufthavn nå løsningen for deg. Nå kan alle nyte fred og ro, mulighet til å arbeide uforstyrret og litt mat og godt drikke, uansett flyselskap, billettype eller guldkort.

Loungen CPH Apartment åpnet 5. juli og ligger i Terminal 2, rett ved inngangen til B-piren omtrent rett ovefor Diners Clud-loungen. CPH Apartment drives av Novia, som også har inngang til sin regulære lounge samme sted. CPH Apartment fungerer som First og Business Class lounge for blant annet Emirates, Gulf Air og Qatar Airways, som alle er kunder av Novia, men som sagt er loungen åpen for alle som betaler DKK 169,- per besøk. For pengene får man ikke bare mulighet til å slappe av og jobbe i rolige omgivelser, det er selvsagt gratis aviser og wi-fi, frukt, snacks og småretter samt mineralvann, øl, vin og sprit.

Det store oppholdsrommet i CPH Apartment, med spisestuen med peis rett frem, kjøkkenet til høyre og dagligstuen til venstre

Jeg besøkte CPH Apartment fredag 8. juli på vei fra Kristiansand til Frankfurt, med ca to timers ventetid i København, og ble umiddelbart slått av hvor lekkert det var. Tanken med CPH Apartment er at det skal minne om en typisk københavnsk herskapsleilighet, og det føles faktisk litt hjemmekoselig ut når man går gjennom hallen inn fra skranken som deles med Novia Lounge.

Stilrent og lekkert i CPH Apartment

Inne i “leiligheten” er det store rommet delt inn i ulike soner. Det finnes en entré/hall der du kan henge fra deg yttertøyet, en dagligstue, kjøkken/spisestue, bibliotek med peis og arbeidsrom. Med stukkatur i taket, parkett på gulvet og bøker i bokhyllene får man nesten inntrykk av å være hjemme hos noen. Innredningen er stilfull, selvsagt i nordisk design med blant annet bokhyller fra finske Muuto, den berømte wing chair designet av Hans Wegner, loungebord fra Beck og den prisbelønnede In Duplo-sofaen fra Erik Jørgensen. Det er ganske enkelt en veldig lekker lounge! Det er lyst og pent og åpent og stille. Det eneste som forstyrret litt denne kvelden var tre av personalet som hadde en høylytt samtale på kjøkkenet om en fjerde kollega. Neste gang kunne de kanskje lukke døren?

Langs de store vinduene med utsikt mot tarmac er det plassert ikke mindre enn ti Wing Chairs med hvert sitt lite bord, hver stol i en iPhone-laderkabels avstand fra minst to stikkkontakter. Dét er ofte mangelvare på flyplasser. Stolene står i passe avstand til at man både kan være for seg selv, og de kan lett settes sammen om man reiser med venner eller kolleger som man ønsker å snakke med. Lengst bort på vindusrekken står det også to høyryggede sofaer mot hverandre med et bord i midten, der man fint kan ha små møter uten å bli forstyrret eller forstyrre de andre. For en flyfreak som meg var dette selvsagt den valgte plassen – med utsikt ut over flyene, og hadde det ikke vært for at det regnet i København og rutene var fulle av regndråper, skulle jeg kunne drevet aktiv planespotting fra min Wing Chair.

Wing Chairs med utsikt til ekte vinger!

Kjøkkenet med mat og drikke

Kjøkkenet, for å holde oss til leilighetsterminologien er godt utstyrt på drikkevarer, med en stor kaffemaskin som kan produsere så vel vanlig svart kaffe som cappuccino, latte, espresso og tevann, det er brus og øl fra dispenser og en rød og en (kald) hvitvin å velge i. I tillegg et lite hjørne med cognac og annet brennevin og blandevann om man skulle ønske seg en Gin & Tonic eller en Bloody Mary for eksempel. I motsetning til mange andre lounger, hadde CPH Apartment droppet salte potetchips og heller satt frem en stor bolle med en blanding av peanøtter og rosiner. Snadder!

Et lite kveldsmåltid bestående av kyllingspyd med sweet chillisaus og salat, med rødvin og Cola Light til

Utvalget av mat var – som vanlig – ikke veldig stort. Fire typer oppskåret brød og hvit ost lå fremme så man kunne lage seg en skive. I tillegg var det satt frem en mild, men god tunfisksalat og noen veldig smakfulle kalde thai kyllingspyd. Sammen med thailandsk sweet-chilli saus var det et godt lit måltid. Passasjerene som venter på å fly First og

Business med Qatar, Emirates og Gulf Air trenger kanskje ikke fylle magene sine i CPH Apartment, men vi andre kunne godt tenkt oss noe mer og kanskje noe mer spennende enn det mattilbudet som fantes. Når man befinner seg i smørrebrødets hjemland hadde det kanskje vært på sin plass med litt rugbrød, sild, leverpostei og agurk? Men, kyllingspydene var gode de…

CPH Apartment er en lekker lounge, og strengt tatt er 169,- danske kroner ingen upris om du har en time eller to å slå ihjel på Kastrup – en god nordmann drikker fort for dét beløpet ;-) I tillegg kommer en liten matbit og gratis wifi (som Kastrup, i motsetning til OSL, fremdeles tar betalt for på resten av flyplassen). Tilgang til CPH Apartment kan du enten få ved å henvende deg i skranken på Novia Lounge, eller forhåndsbestille på cph.dk/lounge

Langbord i "spisestuen"

This entry was posted in Flyplasser, Luftfart, Reise and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × 4 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>