OSLs nyttige iPhone app (CK tester apps)

Klikk på ikonet over for å laste ned OSLs iPhone app gratis

For en stund siden testet jeg Arlandas iPhone app, uten å bli synlig imponert over den. Denne måneden lanserte Oslo Lufthavn sin app for iPhone (nei, Android-nerds, det finnes ingen Android-versjon … ennå).

Appen ble en umiddelbar suksess – selv om den ble sluppet midt på sommeren. I følge Aftenposten.no ble den lastet ned mer enn 30.000 ganger de første ti dagene. Med mange reisende i sommer – og tung markedsføring fra OSL – gikk den fort til tops på AppStores liste over Top Free Apps, der den allerede har fått mange gode skussmål fra brukerne.

OSL-appens veldig oversiktlige og fine forside

Hovedmenyen er enkel og oversiktlig, med informasjon om ankomster og avganger (inkludert gatenummer – hører dere, Arlanda?), nyttig informasjon om buss og togavganger samt parkering. Ikke bare har appen kart over parkeringsmulighetene, men også en nyttig prisliste for de forskjellige alternativene. Dessuten har appen en god oversikt over shopping- og restauranttilbud på flyplassen, og en oppdatert oversikt over gode tilbud, som kan være greit å sjekke før du ankommer OSL. Dessuten har appen gode oversiktskart, organisert på en slik måte at det er lett å navigere og zoome på telefonen.

En nyttig tillegssfunksjon er “My flight” som gir deg mulighet til å legge inn din fremtidige flygning i appen, slik at du på appens førsteside alltid har oppdatert informasjon om din avgang. Her skulle man kanskje ønsket seg at appen i tillegg til å vise informasjonen på skjermen også skulle kunne sende push-meldinger til telefonen din slik at du fikk varsel om når det er boarding eller om det skjer gatebytte. Dette ser jeg flere har ønsket seg, så det er vel håp for at dette kommer  i en senere oppdatering.

OSL har også lært av CPHs app (test av denne kommer neste uke) og lagt til noe så enkelt, men essensielt, som ventetid i sikkerhetskontrollen på appens forside. Jeg regner med at dette er noe mange stressede reisende kommer til å sjekke når de nærmer seg flyplassen. Via appen kan man også se bilder fra avgangshallens webkamera om man ønsker å få et ekstra godt bilde av situasjonen.

På appens forside, øverst i venstre hjørne ligger også et lite værikon, som viser oppdatert vær på OSL. I det hele tatt er førstesiden på appen veldig godt komponert, med mye nyttig info på første screen. Her har flere andre app-utviklere noe å lære.

Skjermdumper fra OSLs iPhone app. Fra venstre; sikkerhetskontrollen med webkamera, parkeringskart med prisliste og direktemelding på forsiden

Det som ved første øyekast mangler, og som er litt overraskende, er en nyhetsfeed fra OSL. Imidlertid har appen en innebygget meldingsfunksjon, som gjør at OSL kan sende meldinger til appens forside med oppdatert og nyttig informasjon, for eksempel om skjerpet sikkerhetskontroll (se skjermdumpen lengst til høyre på bildet over)eller dårlig vær og så videre. Denne krever dog, på samme måte som My Flight, at du åpner appen for å få informasjonen. Et lite ikon oppe i høyre hjørne på appen i de forskjellige delene av appen, forteller at det er ytterligere informasjon. I sommer er det for eksempel ekstrainformasjon på togsidene om at Oslo S er stengt, og på parkeringssidene oppfordres reisende til å beregne noe ekstra tid. Mye nyttig, og enkelt tilgjengelig informasjon.

Som en som reiser fra OSL omtrent ukentlig, og som av og til også har kontor der oppe, så er denne appen en som jeg regner med å komme til å bruke ofte. Den har det som kreves av en flyplass-app – og litt til! Den er gjennomført brukervennlig og inneholder nyttige tjenester. Med litt småtweeking kan dette bli en sekser!

Karakter:     (av seks)

This entry was posted in Apps, Apps, Flyplasser, iPhone, Luftfart and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to OSLs nyttige iPhone app (CK tester apps)

  1. Kjell Engkrog says:

    jeg er langt på vei enig i dine kommentarer, CK. Men det er en ting jeg savner i denne appen, og det er muligheten til å søke etter ankomster/avganger. Det hender jo at man blir tidligere ferdig på møter osv, og da er det kjekt å kunne søke etter f.eks avganger til Bergen (i mitt tilfelle), for dermed å se om man har muligheter til tidligere fly, og om det er noen vits i å stresse med ombooking, skynde seg av flytoget og så videre. Denne funksjonen har Avinor sin app, så det er den jeg foretrekker å bruke i slike tilfeller. Ellers er jeg enig, OSL app-en er veldig bra!

    Mvh,
    Kjell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one + 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>