Star Alliance Navigator (CK tester apps)

Klikk på ikonet for å laste appen ned fra AppStore

Verdens største flyallianse, Star Alliance, lanserte i slutten av juli sin app for iPhone og iPad, Star Alliance Navigator.

Det tok ikke mange sekundene fra Star Alliance lanserte appen på sin Facebook-side, til kravene om en app til Android (og andre platformer) kom samme sted. Star Alliance sier de vil bygge på erfaringene fra iPhone-versjonen til å slippe appen til Android og eventuelt andre andre. Her burde kanskje Star vært litt føre var og sluppet Android-versjonen samtidig, eller i det minste hatt en klar plan for å rulle ut Android-versjonen, for å unngå de negative tilbakemeldingene som alltid kommer fra Android-folket når en app slippes kun for iPhone.

Oversiktlig forside på Star Alliance Navigator

Appen inneholder gode tjenester for reisende med Star Alliance på farten som mulighet til å søke i tidtabeller, sjekke status på flighten, flyplassinformasjon, byguider og informasjon om Star Alliance og flyselskapene som er medlemmer i alliansen.

Tidtabellsøket er kanskje litt kronglete, men det fine er at du kan søke opp en rute og sende den rett til kalenderen din. Jeg skal til Stockholm i neste uke, søkte opp de flightene jeg hadde booket og ett trykk og så var reiseruten min i kalenderen på mobilen min. Stilig!

Neste nyttetjeneste er FlighStatus. Her kan du søke opp et enkelt flightnummer hos ett flyselskap, alle flighter mellom to byer eller alle flighter på en flyplass og få oppdatert informasjon om den er på rute, eller er forsinket eller om den er i luften. Det ligger andre små morsomme features i denne delen. Blant annet kan du se flighten din på kartet (om den er i luften viser en prikk på kartet hvor den skal være i følge tidtabellen). Hvor nyttig dette er er jeg usikker på, men det var jo morsomt.

Under headingen Airport Info finnes det informasjon om flere av de hundrevis av flyplassene som Star Alliance flyr til i hele verden. Å holde denne informasjonen oppdatert må være et mareritt av en annen verden. Derfor er det ikke dumt at informasjonen som ligger der er ganske basic, og at appen ellers henviser til flyplassens egen webside (der det finnes). Mer interessant er oversikten over lounger og hva de inneholder. Det som kanskje mangler her er informasjon om hvem som har tilgang til de ulike loungene. I tillegg finnes en City Guide til hver destinasjon med litt informasjon om byen, tips til overnatting og spisesteder, underholding og sånne ting. Her savner jeg kanskje en link til turistinformasjon på nettet, som for eksempel VisitOslo.com for Oslos del. Et ytterligere lite irritasjonsmoment er at selv om alle flyplassene som Star Alliance-selskaper flyr til finnes i listen, er det bare de største flyplassene det finnes informasjon om. Bortsett fra Oslo, Stockholm og København, finnes det ikke informasjon om noen skandinaviske flyplasser.

Skjermdumper fra Star Alliance Navigator som viser flyplassinformasjon (lounger), resultat av tidtabellsøk og kartet i Flight Information

På appens “side2″ finnes en del basisinformasjon, blant annet en liste over medlemmene i Star Alliance og litt informasjon om hvert medlem som antal fly, desitinasjoner, ansatte etc, pluss litt tekst om selskapet og et fint flybilde. Igjen skulle jeg ønsket meg en link til selskapets nettside.

Star Alliance Navigatot har flere gode tjenester, men er litt tungvint å bruke. Litt jobbing med brukervennligheten, kanskje forenkle noen av tjenestene litt, flere lenker ut av appen og påfyll av mere flyplassinformasjon vil kunne løfte denne.

Karakter:    (av seks)

This entry was posted in Apps, iPhone, Luftfart and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 1 = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>