Strategic Airlines blir Air Australia

Air Australia Airbus A320 (foto: Strategic Airlines)

Det australske flyselskapet med det lite klingende navnet Strategic Airlines offentliggjorde sist fredag at selskapet endrer navn til Air Australia og får helt nytt design.

Bak designet står det australske designbyåret CumminsRoss. Til Flight Centric sier Sean Cummings: “Grønn er vår hovedfareg, med et hint av gull og subtilt sølvgrå som representerer gummitrær, koalabjørner og grå kenguruer. Air Australia-symbolet er en stilisert boomerang….” I tillegg har designerne inkorporert et soloppgang-symbol, som også finnes i den australske hærens emblem, en referanse til Strategic Airlines’ tette bånd til det australske forsvaret som en viktig leverandør av transporttjenster gjennom mange år.

Selskapet ble startet i 1991 som flymegler, og fikk sitt eget AoC i 2009 som charteroperatør. Selskapet flyr i dag blant annet Melbourne-Phuket, Brisbane-Phuket, Brisbane-Bali, Brisbane-Port Hedland og Perth-Derby. Flygninger innenriks i Australia, mellom Melbourne og Brisbane, samt direkteflygninger fra Melbourne og Brisbane til Honolulu starter i desember. Flåten består av seks Airbus A320 og én Airbus A330.

Når Strategic Airlines blir Air Australia, trolig i november, endrer selskapet også strategi og servicekonsept. Mens Virgin Blue gikk fra low-cost til full-service når de skiftet navn til Virgin Australia, går Air Australia andre veien. Strategic Airlines har høstet mye positiv omtale for å ha et høyt servicenivå, men med navneskiftet omfavner Air Australia low-cost modellen. Til australske Travel Weekly sier selskapets kommersielle direktør Damien Vesta at som et lite flyselskap kunne ikke Strategic tilby de samme tjenestene som sine større konkurrenter som interlining, bonusprogram og lounger. Det aller meste av selskapets trafikk er ferie- og fritidsreiser, der pris er det aller viktigste konkurransefortrinnet.

At selskapet nå kaster seg inn i kampen om lavprissegmentet i Australia, i konkurranse med JetStar og Tiger Australia lover godt for forrtsatt stor spenning i det australske markedet.

This entry was posted in Flyfreak, Luftfart and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Strategic Airlines blir Air Australia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ eight = 12

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>