Beyond the Blue Horizon – boktips for reiseglade og flyfreaks

På en reise for litt siden kom jeg over boken Beyond the Blue Horizon av Alexander Frater. Som flyfreak, og litt ekstra opptatt av flybåter, var det bokens forside med den elegante “Empire” flybåten på som først fanget oppmerksomheten.

Forfatteren har satt seg fore å følge den samme ruten mellom Storbritania og Australia som Imperial Airways fløy i det britiske imperiets storhetstid på 1930-tallet. Ruten den gang gikk via Paris, Roma og Athen, gjennom Midt-Østen og Persiagulfen, gjennom Pakistan, India og Malaysia og videre gjennom utallige øyer i Indonesia og over store avstander i Australia før man var fremme på den Australske gullkysten – etter nærmere 14 dager på reise.

Alxander Frater gjennomførste reisen sin i 1984, og selv om han av praktiske årsaker ved flere tilfeller måtte avvike litt fra den opprinnelige ruten fra 1935, klarte han å besøke imponerende mange av de gamle stoppestedene på ruten. Langs hele ruten blander han historiske kilder fra 1930-tallets Imperial Airways, med 1980-tallets moderne opplevelser. Han forsøker, og lykkes ofte, å finne minner etter Imperial Airways og deres store flybåter, på stedene han besøker. Å lese boken i 2011 gir nærmest en dobbelt historiefortelling, ettersom på mange måter – særlig i forhold til flyreiser – er det en tidreise bare å dra tilbake til 1984. Her snakker vi årevis før online booking, e-tickets, mobile boardingpass og nettbestilling av hoteller.

Du trenger ikke være flyfreak for å like Beyond the Blue Horizon, den er først og fremst en reiseskildring. Boken er full av små morsomme anekdoter, og merkelige folk fortfatteren treffer på sin ferd.  Beyond the Blue Horizon er en lun og hyggelig, og av og til rasende festlig bok. Anbefales!

Karakter:     (av seks)

This entry was posted in Boktips, Flyfreak, Luftfart, Reise and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ one = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>