Endelig en genial bruk av QR-kode

QR-koder har blitt omfavnet av markedsførere det siste året, men dessverre er ikke alle forsøk med QR-koder like heldige. Men, av og til dukker det opp eksempler på noen som virkelig har sett poenget og klarer å utnytte QR-koder til virkelig å gi kundene sine en ekstra verdi gjennom korrekt bruk av QR-koder.

Som småbarnsfar har jeg slitt med barneseter inn og ut av biler (leiebilder er det værste) i syv år, og jeg har enda noen år igjen med styret. Som alle som har gjort dette noen ganger vet, er det veldig sjelden enkelt, og om det finnes noen standared for hvordan barneseter skal installeres så er det ikke noen produsenter som følger den standarden iallefall. Riktignnok følger det alltid med en installasjnsguide, men jeg har tilgode å se en som faktisk er mulig å følge.

Barnestol med QR-kode

I helgen måtte jeg ta ut og vaske (etter et lite uhell…) den ene bilstolen, og oppdaget en liten QR-kode på siden av stolen. Som den nerden jeg er måtte jeg selvsagt ta frem mobilen og sjekke hva dette var.

QR-koden førte til denne siden, der jeg fikk velge språk og kom videre til et lite videoklipp der jeg fikk forklart tydelig hvordan jeg skulle installere barnesetet! Genialt! Riktignok var det en Isofix-stol (dér har vi en standard som funker!), men det er alltid greit å få forklart hvordan man installerer stolen best mulig. Jeg har alltid ment at “video eats text for breakfast” og her gir Britax meg ikke bare en video som viser meg hvordan produktet deres virker, men også en enkel måte å komme til denne videoen når jeg trenger den mest – når jeg står og svetter over installasjonen!

Pin It
This entry was posted in iPhone, Reise and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine + 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>