Tea time in the air – British Airways med nytt tekonsept

Jeg kommer fra en familie av tedrikkere, og mens mine skolekamerater hadde med seg termos med kakao på barneskolen hadde jeg te med honning på min. I min tid har jeg drukket ganske mange kopper te ombord i fly også, og ikke alt har vært like godt må jeg innrømme. Ofte er teen tynn, andre ganger er den for sterkt og ikke så rent sjelden ganske lunken. At den serveres i plastkopper, eller enda værre i pappkrus (selv om de er fine å se på) hjelper ikke på opplevelsen. Jeg har selv brygget te ombord i fly da jeg gjorde min “walk-a-mile” og det går jo ganske fort, og forholdene for å lage god te er ikke til stede.

Men, på ett flyselskap har jeg opplevd å få skikkelig god te – selvsagt ombord på British Airways! Sist jeg fløy BA, på deres Club World (som andere flyselskaper kaller Business Class) mellom Paris og London, ble teen servert i lekre porselenskopper og smakte som te skal.

I forbindelse med årets festivitas i Storbritannia (både OL i London og dronningens 60års jubileum), har British Airways bestemt seg for å gjøre en storoverhaling av hele sitt servicekonsept og ombordprodukt. Selvsagt får også BAs teservice et løft i jubileumsåret.

Teservice i BA First

BA har gått sammen med Twinings om å tilby et sett kvalitetsteer i alle klasser ombord, og i alle selskapets lounger over hele verden. I oktober 2011 fikk BAs passasjerer svart og grønn te fra Twinings ombord og på bakken, og fra januar 2012 har BAs passasjerer kunnet hygge seg med en spesialdesignet versjon av klassikeren English Breakfast. Blandingen er tatt frem med tanke både ulik smak blant BAs globale kudebase, og miljøet ombord. Engelskmenn (og “eks-engelskmenn” fra de tidligere koloniene) drikker vanligvis sin English Breakfast med melk, mens det er mindre vanlig i Asia, USA og resten av Europa. Dessuten har Twinings tatt høyde for lavere luftfuktighet i kabinen, og det faktum at vann koker ved 89°C. Resultatet har blitt en gylden blanding av svart te fra Afrika og India.

Som en del av samarbeidet mellom Twinings og BA, har Twinings også kommet med enkle råd til BAs cabin crew om hvordan de skal brygge den perfekte te, som at svart te skal trekke i 3-4 minutter mens grønn eller hvit te skal få 1-2 minutter. I følge Twinings er den jevne forbruker mindre tålmodig – vi bruker i snitt 45 sekunder!

Nå i april lanserer BA en helt ny produktlinje fra Twinings ombord på First,Twinings Silk Pyramids. I tillegg til English Breakfast, får passasjerene på First også velge blant teene Earl Grey, Jasmine Pearls, Mint Humbug (!!) og Honeycomb Camomile. Alle disse er (i allefall i noen måneder) ekslusive for British Airways, og kommer i små delikate pyramideformede teposer, som passasjerene kan trekke selv i sitt sete. For passasjerene i Economy, har Twinings utviklet en tepose (English Breakfast) som brygger halvannen liter. Denne brygges av cabin crew i galley, og serveres passasjeren ferdig.

  

Pin It
This entry was posted in Flyfreak, Luftfart, Reise and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 + six =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>