Katarina flyr Katarina Viking

Helt siden starten i 1946 har alle SAS-fly hatt individuelle Viking-navn. Faktisk stammer denne tradisjonen fra Det Danske Luftfartsselskab (DDL) som var det ene av de tre selskapene som gikk sammen i 1946 for å danne SAS. Siden den gang har flere hundre SAS-fly hatt viking-navn. Regelen er at de skal ha rat i norrøn tid, og derfor er det en del “merkelige” navn som Höttur, Svanevit, Lodyn og andre som vi kanskje ikke ville døpt barna våre etter i dag. Men, det finnes også tradisjonelle skandinaviske navn som Olav, Kristin, Knut og Katarina Viking.

Denne uken fikk jeg dette fine bildet av en av SAS’ svenske styrmenn, som faktisk heter Katarina som denne dagen fløy “sitt” fly – Katarina Viking – på en rundtur mellom Stockholm og Roma. Det er ikke hver dagn man flyr med et fly med navnet sitt på, og enda mer sjelden at den som styrer flyet har samme navn som maskinen (ikke siden Viggo Widerøes dager….)

Katarina Viking er en av SAS aller nyeste Boeing 737-700NG, SE-RET (msn 32734) som ble satt i trafikk hos SAS 30. mai 2012.

I tillegg til Viking-navnene, har de flyene som SAS overtok i forbindelse med sammenslåingen med Braathens fremdeles navn på norske viking-konger og dronninger.

Hmmm, jeg merker at hvordan SAS setter navn på sine fly kan bli en egen bloggpost i fremtiden…

Har du noen gang fløyet med et fly med ditt navn på? Selv er det nærmeste jeg har kommet SAS’ Airbus A319 Christian Valdemar Viking.

This entry was posted in Flyfreak, Luftfart, SAS and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Katarina flyr Katarina Viking

  1. Stein Meum says:

    Jeg har fløyet LN-RLJ Stein Viking. Både som passasjer og som pilot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 × three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>