Sommeren med Kindle – en produkttest

Jeg kommer fra en familie som alltid har vært glad i å lese bøker. Modern hadde alltid med seg en stabel pocketbøker på ferie, vi ble lest for før vi skulle sove og bokhyller fulle av bøker hadde vi både i stuen og på barnerommene.

Jeg må innrømme at selv om jeg er glad i ny teknologi, har jeg lenge vært skeptisk til elektroniske bøker, og leseopplevelsen på en iPad har ikke vært noen høydare. For et par år siden kjøpte søsknene mine og jeg en Kindle til modern. Mor er storforbruker av engelskspråklig krim, og etter at hun ikke lenger skulle passe på barna sine lenger på ferie hadde hun gjerne med seg en stabel paperbacks på ferie. Nå er hun veldig glad i sin Kindle, og hun trenger ikke lenger slepe på en haug med paperbacks når hun skal på ferie.

Nå i juli – etter at jeg hadde kjøpt et par tykke bøker på Amazon – sa min elskede kona at nå var hun lei av alle bøkene mine, som tok så mye plass. Var det ikke på tide at jeg begynte på lese elektronisk? Jo, tenkte jeg – så jeg gikk rett inn på Amazon.com og gjorde litt research. Etter å ha kikket på de forskjellige modellene, endte jeg opp med en Kindle Touch med trykkfølsom skjerm (knapper er bare såååå 2002) og wifi (jeg valgte å ikke gå for modellen med 3G ettersom jeg uansett kan koble den til nettet via iPhone) pluss en liten leselampe med klips – teknologien i Kindle er slik at skjermen ikke lyser (som man kanskje skulle tro), og en Kindle fungerer like dårlig i dårlig lys som en papirbok. Alt kom etter noen dager i en liten pakke levert av UPS på døren.

Bok 1.0 og Bok 2.0. Min Kindle er mindre enn en paperback

Amazon har lært av Apple, og det var like enkelt og intuitivt å komme i gang med Kindle som med nyeste iPad. Det var bare å trykke på ON-knappen og jeg var i gang! Det var faktisk hakket enklere enn med iPad3, ettersom min Kindle allerede kom med min Amazon-konto installert. Alt jeg trengte å gjøre var å koble den til det trådløse nettet hjemme og jeg kunne starte å laste inn bøker. Noe jeg også gjorde. Min Kindle Touch kan lagre noe sånt som 1000 bøker – det er ganske mange Billy-bokhyller! I tillegg til de 3GB lagrinsplass jeg har på Kindelen, har jeg i tillegg lagringsplass i skyen til Amazon, slik at bøkene mine aldri går tapt.

Bøker kjøpes kjapt på Amazons Kindle Store og lastes ned på sekunder over wifi. Kindle kan også brukes til å lese pdf-filer, som enten kan overføres via kabel fra pc eller sendes til den “innebyggede” mailadressen. Leseopplevelsen av pdf-filer på Kindle er ikke verdens beste, men det funker.

Den lille lampen jeg kjøpte kom godt med, for som sagt er Kindle like lyssvak som en papirbok. Ute i sollys kommer imildertid eInk til sin rett. Mens iPad’en og iPhonen er nærmest umilig å tyde ute i solen er Kindle helt super ute og faktisk bedre å lese enn en papirbok. Jeg fant etterhvert at det var mer effektivt å lese bøker på Kindle. Det er enklere å holde en Kindle enn en paperback (den kan ligge stille på bordet eller på fanget), og det er lettere å finne tilbake til stedet du sist leste. Ingen flere tapte bokmerker!

Page 1 of 2 | Next page