Verdens første krigserklæring på Twitter?

Min dyktige kollega Ingeborg Volan er kanskje den første i Norge som fikk ny jobb via Twitter. Nå har det israelske forsvaret gått et skritt lenger enn Ingeborg, og kan notere seg for det som trolig er verdens første krigserklærig via Twitter.

Den offisielle Twitter-kontoen til Israel Defence Force (IDF) – @IDFspokesperson – kunne tirsdag i denne uken annonsere at Isreal hadde gått til angrep på mål på Gazastripen. Den første meldingen om angrepet meldte at ““The IDF has begun a widespread campaign on terror sites & operatives in the #Gaza Strip, chief among them #Hamas & Islamic Jihad targets,”. 

Senere samme dag bekreftet den samme Twitter-kontoen at flere av målene hadde blitt ødelagt, og flere fremtrendende Hamas-ledere hadde blitt drept. Twittermeldingene fra IDF ble senere på tirsdag bekreftet av talsmenn for Hamas på TV.

Sosiale medier startet med at privatpersoner interagerte med hverandre over nettet, så kom organisasjonene, bedriftsprofilene på Facebook og sosiale medie-avdelinger i kommersielle virksomheter. Ser vi nå starten på en “tredje bølge” der nasjonalstatene kommuniserer ikke bare med sine innbyggere, men også med andre nasjonalstater og fiendtlige grupper gjennom sosiale medier?

Tirsdag kveld kom også IDF med en “vennlig advarsel” til Hamas-folk – “høyt eller lavt” i organisasjonen om “ikke å vise fjeset sitt” på noen dager. Morsomt?

This entry was posted in Sosiale medier and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + = twelve

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>