Tre inspirerende “go viral” filmer

Av og til dukker det opp skikkelig kule videoer på YouTube, av pr/eventbyråer som lager gode, gjennomtenkte, morsomme og inspirerende events der ute og filmer dem – i håp om at de skal “go viral”.

En slik er filmen av et stunt for Coke Zero i forbindelse med lanseringen av den nyeste James Bond-filmen, Skyfall, der Coke Zero er sponsor. Reisende fra togstasjonen i Antwerpen, Nederland som kjøpte Coke Zero fra en automat fikk muligheten til å vinne billetter til Skyfall – om de kom seg til spor 6 innen 70 sekunder- Det skulle vise seg at det var ikke så lett som man skulle tro. Bak kampanjen står nederlandske Duval Guillaume Modem. High-five til dem! Per i dag har nesten ni millioner sett filmen, og den får mye bra omtale.

En annen, lignende film, dukket opp for en måneds tid siden i forbindelse med lanseringen av Windows 8. Bak filmen står McCann, som fikk bygget en falsk husvegg og plasserte en “live tile” på bakken. Så var det bare for filmcrewet å vente på at folk stoppet opp og trykket på knappen på bakken. Filmen har ligget på Microsoft Norges YouTube-kanal i tre ukers tid, og har allerede fått mer enn 675.000 views- Også denne har fått mye bra omtale langt utenfor Norges grenser.

Jeg regner det som ganske sannsynlig at de kloke hodene i McCann har blitt inspirert av filmen “Push to add drama”, der en rød knapp har blitt plassert midt på toget i en liten flamsk landsby. Tilfeldig forbipasserende som trykker på knappen får seg en liten overraskelse… Filmen ble lagt ut i april, og også her er det  Duval Guillaume Modem som står bak, og oppdragsgiver er TV-kanalen TNT i Belgia. Deres slagord er nettopp “We know drama”. Filmen er allerede sett av mer enn 38 millioner, så man kan trygt si at denne har “gone viral”.

Har DU sett noen gode filmer i samme sjanger? Del dem gjerne her.

This entry was posted in Sosiale medier and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 7 = fifty six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>