Tjen penger på bildene dine med Foap

Bildet mitt av et mosegrodd steingjerde på Sørlandet ble solgt i forrige uke er nr 2 i øverste rad

I forrige uke ble jeg tipset om tjenesten Foap. Foap er en veldig enkel tjeneste som bringer hobbyfotografer sammen med bedrifter og privatpersoner som trenger bilder til sosiale medier, presentasjoner, illustrasjoner, annonser, websider etc. Særlig i sosiale medier er etterspørselen etter gode bilder stor, til illustrasjoner av Facebook-oppdateringer eller annet. Prisen per bilde er $10, og gir kjøperen fulle rettigheter til bruk av bildet.

Gjennom Faop-appen kan jeg som hobbyfotograf gratis laste opp bilder rett fra min iPhone som jeg synes er gode. Jeg tagger med relevante tags og lover på tro og ære at jeg eier rettighetene til bildet. Alle bildene vurderes av de andre brukerne av Foap, og for å få lov til å sende inn et bilde må jeg vurdere mnst andre bilder på en skala fra 1 til 5. Får bildet for lav score, kommer det ikke i basen. Jeg har så langt fått 2-3 bilder refusert. Hvis bildet ditt møter kriteriene til en av kjøperne, og noen velger å kjøpe bildet, tikker det $5 inn på Foap-kontoen din. Pengene kan når som helst overføres til PayPal-kontoen din. Allerede dagen etter at jeg hadde startet å bruke Foap, solgte jeg mitt første bilde! Det mosegrodde steingjerdet jeg knipset på skogstur med familien på Sørlandet var det tydeligvis noen som likte.

I tillegg til den vanlige markedplassen, kan kjøpere starte det Foap kaller “missions”, der de ber om bilder at et spesielt tema, det kan være “mat”, “hunder”, “byliv” eller hva det skal være. Så langt har merkevarer som VisitSweden, Puma og Lavvazza holdt slike konkurranser på Foap. Vinneren av konkurransen får i tillegg til sine $5 for bildet, også en bonus på inntil $100 for bildet.

Last ned Foap-appen for iPhone

Foap ble startet i 2012, og er faktisk svensk, men satser sterkt på USA. Selskapet fikk nylig $1,5 millioner i ny kapital, og skal åpne et kontor i USA i løpet av høsten. I følge Foap hadde de i starten av august 5,7 millioner bilder i basen.

Foap er en morsom måte å skaffe bilder på, og en mulighet for oss hobbypotografer til å tjene noen kroner. Jeg tror neppe Foap er noen stor utfordrer til profesjonelle fotografer, deres tjenester vil større bedrifter alltid ha behov for. Foap er nok heller en erstatter for iStockphotos og andre mer profesjonelle fototjenester – og for å knabbe bilder fra Google-søk. Det eneste som plager meg litt er at jeg ikke vet hvor bildet havner, eller hva det brukes til. Det hadde vært gøy å se hvor det ble av det mosegrodde steinjordet mitt.

Hvor mange bilder må jeg selge for å få meg en flytur, tro?

This entry was posted in Sosiale medier, Teknologi and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tjen penger på bildene dine med Foap

  1. Janne says:

    Hørte om Foap første gang tidligere i sommer, men som Android-bruker ble jeg veldig skuffet da appen kun er til iPhone. Kan jo sikkert laste ned appen på iPaden og overføre bilder fra mobilen til den, for så å laste opp, men da blir det brått litt mer tungvint.

  2. Hej! Jag jobbar på Foap och ville bara tacka för din fina blogpost om vår tjänst. Dessutom är det alltid gott att höra när någon får en bild såld – gratulerar! Hälsningar, Madelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>