Verdens beste sikkerhetsvideo!

Danser og skuespiller KC Monnie deltar i Virgin Americas nyeste sikkerhetsvideo

Om du noen gang har fløyet med fly har du sett det mange ganger – besetningen som gjennomgår sikkerheten ombord. De viser deg hvordan du tar på setebeltet (om du ikke klarer å skjønne dette selv burde du ikke slippe ut blant folk uten støttekontakt), peker på nødutgangene og vise deg hvordan du blåser opp redningsvesten om den ikke skulle blåse seg opp selv i vannet. Har du fløyet som en gjennomsnittlig skandinav, har du sett dette hundrevis av ganger. Gjennomgang av sikkerhetsutstyret er et påbud fra International Civil Aviation Organization (ICAO), og undersøkelser har vist at de som faktisk fulgte med på sikkerhetsgjennomgangen faktisk kom seg ut av flyet raskere ved et uhell enn de som ikke hadde fulgt med.

Allikevel velger de fleste av oss å overse flyvertinnene som trofast gjør sin demo før hver avgang. En undersøkelse gjort av den amerikanske havarikommisjonen, National Transportation Safety Board, i 2001 viste at 69 prosent av de spurte ikke fulgte med på sikkerhetsgjennomgangen. De hadde entens ett dette så mange ganger før, eller de mente at dette var innlysende, så de leste heller avisen eller kikket ut av vinduet.

For å få oss til å følge med har flyselskapene, særlig de siste årene etter at den manuelle demonstrasjonen hos mange flyselskaper er erstattet av en ferdig innspilt video. Air New Zealand var et av de første flyselskapene som fikk stor oppmerksomhet verden rundt for sin video fra 2009 der besetningen stiller kun iført kropsmaling. Etter dette har Air New Zealand vært blant de aller beste i verden på å lage morsomme sikkerhetsvideoer, som passasjerene faktisk følger med på – de har brukt hobitter, Richard Simmons eller søte gamle folk.

Men, alle disse klassikerne til tross – i dag slapp amerikanske Virgin America det som kanskje er den beste sikkerhetsvideoen noen sinne, og en verdig utfordrer til The Fox!
Nyt de neste fire minuttene og 59 sekundene – og skru opp lyden!

Filmen er regissert av Hollywood-regisøren Jon M Chu, kjent for dansefilmer som blant annet de to Justin Bieber-filmene. Med i filmen er også ”American Idol” semi-finalist Todrick Hall og de tidligere OL-deltagerne Tamara Campos (nonnen) og Emilie Livingston (læreren). Totalt deltar 36 dansere, inkludert flere faktiske Virgin America flyvertinner. Virgin America lanserte samtidig hashtaggen #VXsafetydance og ber om tips på nye danse-moves til den neste dansefilmen. Dette blir moro!

This entry was posted in Flyfreak, Luftfart and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Verdens beste sikkerhetsvideo!

  1. Pingback: United Airlines går til filmen | Scanair.no // CK's blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 − = three

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>