Happy End – boktips for flyfreaks

Det nærmer seg jul, og har du en venn eller kjæreste som liker fly så er fotoboken “Happy End” en flott julegave. Den tyske fotografen Dietmar Eckell har reist verden rundt og tatt flotte kunstneriske bilder av flyvrak ute i naturen. Vrakene har ligget på fjellet, i skogen, i vannet i inntil 70 år og er mer eller mindre hele. Felles for dem alle er at det gikk bra med folkene ombord – alle overlevde. Derav tittelen “Happy End” som ellers er en litt merkelig tittel på en bok om flyvrak.

Det viktigste i boken er bildene, men Eckell har også gjort research på hvert vrak, og har skrevet noen linjer om hver hendelse som førte til at vrakene havnet i naturen. Jeg hadde kanskje ønsket meg noe mer historie om hvert vrakt, men det viktigste er bildene.

En Grumman Albatross på den mexicanske Stillehavskysten - forlatt etter nødlanding (visstnok med et større parti kokain ombord)

Boken ble til gjennom crowdfunding, og jeg var en av de som bidro til at boken ble trykket. Det var gøy å følge utviklingen, og jeg var eprsonlig veldig glad ofr at han fikk nok penger inn til å produsere boken. Boken er trykket på flott tykt papir, og er jo mer en kunstbok enn en flybok. Vi som var med å crowdsfunde boken, fikk også en liten bonus på mail – Eckells egen beretning om hvordan han fant vrakene og tok bildene. Det hadde vært verdt en egen bok faktisk.

Boken kan bestilles her: http://www.indiegogo.com/projects/happy-end-a-photo-book-about-miracles-in-aviation-history og koster €35 i Europa. Vel verdt pengene. Jeg håper det kommer en oppfølger!

 

 

This entry was posted in Boktips, Flyfreak, Flyhistorie, Luftfart and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 − = zero

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>