Flyvende fisk – et privatfly utenom det vanlige

Loungen, sett bakover (foto: AirJet Designs)

AirJet Designs er det designbyrå, basert i Toulouse, Frankrike som spesialiserer seg i å designe privatfly for rike kunder. Da de tidligere i år fikk oppdraget om å designe den nye Airbus ACJ320′en til en (uidentifisert) kunde ville de gjøre noe helt spesielt. Etter å ha kastet mange idéer rundt uten å finne det rette temaet, ble det kundens historie om en snorkleopplevelse som satte designerne på tankene om å lage et design inspirert av livet under havet.

Resultatet ble flotte, organiske figurer og farger inspirert av havet, koraller og sjødyr, men det som virkelig gjør at dette designet stikker seg ut og er helt unikt er akvariet!

Verdens første akvarie i et fly! (Foto: AirJet Deisgns)

Som en naturlig delevegg mellom loungen  bak i kabinen og spise/konferanserommet, har designerne i AirJet kommet opp med idéen om å sette inn et stort akvarie med tropiske ferskvannsfisk! Akvariet står på en stor kommode som det kan senkes ned i ved hjelp av motorer for vedlikehold og rensing. Akvariet er sertifisert for bruk ombord, og har en vanntett topp som gjør at det ikke skvulper over. Akvariet er sertifisert for å tåle både kraftig turbulens og endringer i kabintrykket. Av hensyn til vekst å balanse er tanken montert omtrent midt i kabinen over vingen, der det også funger som en naturlig kabindeler.

Foruten de  nevnte loungen og spise/konferanserommet, har flyet også en liten kabin foran for take-off og landing med åtte førsteklasseseter, og et soverom med dusj bakerst i kabinen. Setene i den fremre kabinen kan legges helt ned – for de av passasjerene som ikke får bruke soverommet bak. Flyet er tenkt å ha en besetning på fire, to i cockpit og to i kabinen.

Soverommet med bad bakerst i kabinen. I den gjennomsiktige dusjveggen er det en integrert LED-skjerm om man vil ha annen "underholdning" (foto: AirJet Designs)

Undervannsmotivene går igjen gjennom hele maskinen. Setene er i hvit italiensk lær, og besatt med perlemorlignende utvendig “skall”. Når den er ferdig i midten av 2015 vil den ha et tropisk design på utsiden også.

Slik vil "fiskeflyet" se ut på utsiden når det leverers til kunden i løpet av 2015 (foto: AirJet Designs)

This entry was posted in Flyfreak, Luftfart and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six × 9 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>